Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
Huisartsenpraktijk 't Dijkhuis is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00
Telefoonnummer:
074 2661462
Telefoonnummer: 074 2661462
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00

Veelgestelde vragen

Waarom vraagt de assistente naar uw klachten?

De praktijkassistente zal altijd vragen naar de reden van de afspraak. Zij doet dit om de urgentie van de klacht en de duur van het consult in te schatten. We proberen op deze manier het spreekuur te structureren en te bepalen wat wanneer moet. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts? 

Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

Waarom kan ik geen medische verklaring krijgen?

Uw huisarts mag geen medische verklaringen afgeven aan niet-medische instanties. Met uw schriftelijke toestemming kan een onafhankelijke arts of medisch adviseur wel informatie opvragen. 

Wat moet ik doen bij verdenking op een blaasontsteking?

Bij verdenking op een blaasontsteking verzoeken wij u vóór 10.00 uur “een gewassen plas” in te leveren. Dit betekent dat u zich eerst wast, vervolgens iets plast, het middelste gedeelte van de plas opvangt in een potje en het laatste gedeelte niet opvangt maar weer uitplast. U kunt een gratis urinepotje ophalen in de huisartsenpraktijk. Wij verzoeken u om deze te gebruiken. Bij het afgeven van de urine wordt u verzocht een aantal vragen te beantwoorden over uw klachten. U kunt na 14.00 uur bellen voor de uitslag.